︎Studio

Välkommen till vår doftstudio på Östgötagatan 18. Här skräddarsyr du din egen parfym genom att botanisera i vårt doftbibliotek innehållande 80 noggrant utvalda ingredienser. Din näsa får bekanta sig med allt från naturliga råvaror som bergamott, jasmin och patchouli till syntetiska klassiker som Hedione och Iso E Super.

När du doftat klart formuleras ett unikt recept och du får slutligen blanda din egen doft. En flaska 30 ml Eau de Parfum gör dig sällskap hem och receptet arkiveras så att du har möjlighet att återskapa parfymen igen. Upp till två vänner kan följa med som sällskap.
 • Pris: 2500 SEK / person
 • Pris medföljande vän: 300 SEK / person (anmärk att medföljande inte skapar en egen parfym)
 • Pris ny flaska: 900 SEK (upphämtning i butik)
 • Tidsåtgång för 1 st parfym: 90 minuter
 • Bokning: görs här (vi rekommenderar god framförhållning för att hitta en tid som passar)
 • Maceration: parfymen ska mogna i minst en månad, gärna längre, innan den börjar nå sin fulla potential
 • Abonnera: doftstudion kan bokas till företagsevent och grupper för privatpersoner (max fem personer), kontakta oss för mer info


Presentkort

Presentkort kan köpas i vår butik eller beställas här. Kortet skickas till önskad adress med posten. Tidsbokning görs här. Vi rekommenderar alla våra kunder att vara ute i god tid för att hitta en tid som passar.

 • Pris / presentkort: 2500 SEK
 • Pris / medföljande vän: 300 SEK
 • Giltighetstid: 12 månader fr.o.m. köptillfället
 • Försvunna försändelser: om presentkortet skulle försvinna i posthanteringen så var god kontakta oss
 • Betalning i butik (betalkort): MasterCard, Visa, American Express, Maestro, Visa Electron, V Pay, JCB, Diners Club, China Union Pay
 • Betalning på distanS: Swish nummer 1234611539 (ange ditt (betalarens) för- och efternamn som meddelande)
 • Informera oss per email när överföringen är gjord så skickar vi presentkortet, oftast samma dag (stängt sön–mån)
 • Betalning företag (faktura): Var god ange fakturauppgifter vid beställning (kreditupplysning kan ske). Fakturan levereras per email och har en förfallotid på 15 dagar

Var god ange följande vid beställning:

 • MottagarenS för- och efternamn
 • Adress som presentkortet ska skickas till
 • Eventuell medföljande vän (max två st per besök och presentkort – anmärk att dessa inte skapar en egen parfym)


FAQ

BOKNING

Vi tar emot kunder ons–fre (kl 10:30–18:00) och lördagar (kl 10:30–16:00). Om du har möjlighet att besöka oss dagtid en vardag så är det enklare att hitta ledig tid. Eftermiddagar och lördagar bokas upp snabbt. Collect & Bottle förbehåller sig rätten att förlänga giltighetstiden för presentkort och använda sig av kölista de perioder platserna inte räcker till.

Vi har inga drop in-tider utan bokning måste ske på förhand.

Studion fungerar som både butik och showroom. Om man tycker det är störande finns ett avskilt rum där man kan sitta. Anmärk att tillgängliga platser varierar under året, vi rekommenderar att vara ute i god tid vid bokning. Boka tid här.


MEDFÖLJANDE

Högst två vänner kan följa med personen som skapar parfymen, meddela detta innan besöket. Besöket resulterar i en unik produkt för parfymkreatören och är samtidigt en upplevelse. Därför debiterar vi 300 SEK/medföljande vän, betalning görs på plats eller via Swish. Doftstudion är barnfri.


RETURER

Vid köp av presentkort per email gäller 14 dagars ångerrätt, detta gäller endast för presentkort som ej är nyttjat. Vid köp på plats i butik gäller ej ångerrätt.


ÅTERSKAPA RECEPT

Om du vill beställa en ny parfym när din tagit slut så kontakta oss. Motsvarande etikett, med nytt datum, appliceras och kostnaden är 900 SEK (30ml) och 1800 SEK (100 ml) för upphämtning i butik.

Om parfymen ska skickas tillkommer 200 SEK (vi skickar endast inom Sverige) då parfym innehåller alkohol och hanteras som farligt gods.


DOFTBIBLIOTEK

Vi vill kunna erbjuda en bred variation av ämnen, därför består doftbiblioteket av 80 st naturliga och syntetiska ingredienser. Det innebär kanske att man inte hinner dofta igenom samtliga ingredienser eller att näsan blir utmattad. Vet du med dig att du inte tycker om vissa ingredienser så dofta snabbt på dessa, eller avstå helt, för att fokusera på de du faktiskt uppskattar eller som överensstämmer med det du vill skapa.

DJURFÖRSÖK

Våra ingredienser och produkter är inte testade på djur.


NEDSATT DOFTSINNE

Vissa personer kan ha ett nedsatt doftsinne, det gäller framför allt äldre personer men kan även ske hos yngre. Någon med nedsatt doftsinne kommer med största sannolikhet ha svårare att känna samtliga ingredienser i doftbiblioteket samt snabbare få en utmattad näsa.


AVBOKNING/OMBOKNING

Skall ske senast 48 timmar före inbokad tid. I annat fall debiteras hela kostnaden, eventuellt presentkort ses som förbrukat.


EGET BRUK

Våra kunder skapar sin parfym för eget bruk. Produkten får inte säljas till tredje part och om det är en gåva så är kunden ansvarig att informera om att den inte har genomgått de tester som krävs för en produkt som ska ut i handeln. Våra kunder ska vara myndiga eller inneha målsmans godkännande.


ÖVRIG INFO

Vi kan inte försäkra dig om att du kommer att älska din parfym. Varje recept är unikt och har med största sannolikhet aldrig skapats innan. Hos oss tas det fram parfymer som varierar i kvalité, vissa kunder får till fantastiska kreationer medan andra inte uppnår samma nivå. Doft är subjektivt och det finns lika många bedömningar av en parfym som det finns människor. Den tjänst vi erbjuder är i första hand upplevelsebaserad, en fördjupning inom doftens och parfymens värld. Vi debiterar för nedlagd tid samt materialkostnader. Parfymrecept som skapats hos oss tillhör upphovsrättsligt Collect & Bottle AB.

Collect & Bottle stödjer följande organisationer: Go Climate, Naturskyddsföreningen, UNCHR och WWF.